MAA a Database Machine-nel, maximális rendelkezésre állás

Posted by Fekete Zoltán on Oracle Blogs See other posts from Oracle Blogs or by Fekete Zoltán
Published on Tue, 06 Apr 2010 17:41:26 +0100 Indexed on 2010/04/06 17:43 UTC
Read the original article Hit count: 530

Filed under:
|
|

Néhány napja jelent meg egy, a maximális rendelkezésre állást boncolgató Oracle fehérpapír :): Oracle Data Guard: Disaster Recovery for Sun Oracle Database Machine. Ez a dokumentum az Exadata környezetben az Oracle Data Guard használatát elemzi. Az utolsó oldalakon néhány rendkívül hasznos linket is találunk.
Mire is használható a Data Guard?
- katasztrófa helyzet kezelése
- adatbázis gördülo upgrade
- egy megoldás az Exadata környezetre migrálásra
- a standby adatbázis kihasználása
A Sun Oracle Database Machine háromféle konfigurációban kapható: Full Rack, Half Rack és Quarter Rack, azaz teljes, fél és negyed szekrény kiépítésben. Felfelé upgrade-elheto és akár sok Full Rack összekapcsolva is egyetlen gépként tud muködni. A határ tehát a csillagos ég! :) Hiszen a nap a legfontosabb csillagunk.
A Database Machine már önmagában is magas rendelkezésreállást biztosít, hiszen minden - a muködés szempontjából fontos - minden komponense legalább duplikált! Természetesen ez az adatokra is vonatkozik.
A Database Machine ideális gyors környezet mind OLTP, mind DW futtatására, mind adatbázis konszolidációra. A tranzakciós (OLTP) rendszereknél régóta fontos követelmény, hogy az elsodleges site mögött legyen egy katasztrófa site, mely át tudja venni az adatbázis-kezelés feladatát, ha árvíz, tuz, vagy más szomorú katasztrófa történne az elsodleges site-on. Manapság már az adattárházak (DW) üzemeltetésében is fontos szerepet kap az MAA architektúra, azaz a Maximum Availability Architecture.
Innen letöltheto a pdf: Oracle Data Guard: Disaster Recovery for Sun Oracle Database Machine.

© Oracle Blogs or respective owner

Related posts about Database Machine

Related posts about Exadata