Heterogén adatelérés OWB-vel: ODI EE Enterprise ETL

Posted by Fekete Zoltán on Oracle Blogs See other posts from Oracle Blogs or by Fekete Zoltán
Published on Fri, 28 May 2010 06:59:22 +0100 Indexed on 2010/05/28 7:42 UTC
Read the original article Hit count: 396

Filed under:
|
|
|

Az elozo ketto blogbejegyzéshez kapcsolódva felmerül a kérdés: Hogyan lehet az Oracle Warehouse Builderrel heterogén adatforrásokat elérni?
Ajánlott olvasmány: Oracle Warehouse Builder 11gR2: OWB ETL Using ODI Knowledge Modules

Természetesen az OWB az Oracle Database Heterogeneous Services-zel ODBC-vel illetve Oracle Gateway-k alkalmazásával eddig is lehetett mindenféle ODBC kompatibilis továbbá mainframe-es adatbázisokat elérni. Oracle Database Gateways: MS SQL Server, Sybase, Teradata, Informix, ODBC, DRDA, APPC, WebSphere MQ, DB2, DB2/400.
A megfelelo Application Adapters megvásárlásával lehet csatlakozni az OWB-vel például a következo forrásokhoz: SAP, Oracle E-Business Suite, Peoplesoft, Siebel, Oracle Customer Data Hub (CDH), Universal Customer Master (UCM), Product Information Management (PIM).
Az OWB 11gR2-tol kezdve az OWB tudja használni az Oracle Data Integrator Knowledge moduljait a heterogén adatelérésre, ez JDBC-vel illetve más heterogén elérési módokkal.
Ajánlott olvasmány: Oracle Warehouse Builder 11gR2: OWB ETL Using ODI Knowledge Modules
Letöltés: Oracle Warehouse Builder.
BTW az OWB Java-s kliens szoftver Linux-on és Windows-on is használható. A szerver oldal pedig természetesen az Oracle adatbázisban fut: Solaris, Linux, HP-UX, AIX, Windows operációs rendszereken.

© Oracle Blogs or respective owner

Related posts about ODI

Related posts about OWB