A Big Data korszakban, túl az 1000. eladott Oracle Exadata Database Machine adatbázisgépen

Posted by user645740 on Oracle Blogs See other posts from Oracle Blogs or by user645740
Published on Fri, 24 Jun 2011 09:04:22 -0700 Indexed on 2011/06/24 16:28 UTC
Read the original article Hit count: 333

Filed under:

Mint azt már egy ideje a szél is fújja, beköszöntött a BIG DATA korszak, azaz egyre több adat gyulik, egyre több adattal gazdálkodunk. A hatalmas mennyiségu adat jó részét Oracle adatbázisokban tárolják. Mi is futtathatná jobban, gyorsabban és hetékonyabban ezeket az Oracle adatbázisokat, mint az Oracle stratégiai high-end megoldása az Oracle Exadata Database Machine? Rengeteg forrása van a sok adatnak, néhány példa, ahol a növekedés óriási:

  • kommunikációs adatok, CDR-ek
  • banki és kormányzati tranzakciók
  • hely információk spatial, location, GPS,..., mint ahogyan a közelmúltban az egyes telefonokkal ésoperációs rendszerekkel kapcsolatos "ügyekben" is olvashattuk,
  • e-mail-ek,
  • közösségi site-ok,
  • intelligens méromuszerek, háztartási berendezések, ....

Milyen ütemben no az Exadata értékesítés? Nos az Exadata 2008 oszén lett bejelentve. Az Oracle pénzügyi év végén a jelentésben azt olvashatjuk, hogy az Exadata páratlanul sikeres megoldás, már több mint 1000 Exadatát vásároltak meg az Oracle ügyfelek, mondta Mark Hurd, az Oracle alelnöke:   “In addition to record setting software sales, our Exadata and Exalogic systems also made a strong contribution to our growth in Q4,” said Oracle President, Mark Hurd. “Today there are more than 1,000 Exadata machines installed worldwide. Our goal is to triple that number in FY12.”

Larry Ellison, az Oracle elso embere, azt nyilatkozta, hogy mind a felho - cloud computing, mind a memória-adatbázisok területén egyre gyorsabban növekszik az Oracle:   “In FY11 Oracle’s database business experienced its fastest growth in a decade,” said Oracle CEO, Larry Ellison. “Over the past few years we added features to the Oracle database for both cloud computing and in-memory databases that led to increased database sales this past year. Lately we’ve been focused on the big business opportunity presented by Big Data.”

A Big Data korszakban  megtakarításokat érhetünk el az Exadatával, tekintse meg a következo videót, de óvatosan, mert gondolkodásra késztet: :)   -   Oracle Exadata: Are You Ready?.

© Oracle Blogs or respective owner

Related posts about /Oracle