EBS 11i- Új ÁFA törvényt követo lokalizációs csomag

Posted by user552636 on Oracle Blogs See other posts from Oracle Blogs or by user552636
Published on Thu, 29 Nov 2012 11:11:04 +0000 Indexed on 2012/11/29 17:12 UTC
Read the original article Hit count: 246

Filed under:

Mai világunkban már hozzászokhattunk, hogy minden változik. Már meg sem lep bennünket, hogy az ÁFA törvény 2013-tól szintén módosul.


Jó hír E-Business Suite 11i -t használó Ügyfeleink számára, hogy elkészült az adótörvények változásához kapcsolódóan (Art. 31/B §) az Oracle E-Business Suite 11i (11.5.10) verziójához az új lokalizációs ÁFA csomag, amely a 2013-tól az "Összesíto jelentés"-hez szükséges adatok eloállítását támogatja.


Az új ÁFA csomag az alábbi három új kimutatás csoportot tartalmazza, amelyek a jelenlegi ÁFA megoldáshoz hasonlóan lehetové teszik a riport eredmények elozetes megtekintését, az eredmények véglegesítését, illetve szükség esetén másolati nyomtatás készítését:


- "OHU: ÁFA analitika és összesíto jelentés 2013 (Elozetes)"


- "OHU: ÁFA analitika és összesíto jelentés 2013 (Végleges)"


- "OHU: ÁFA analitika és összesíto jelentés 2013 (Másolat)"


A kimutatás csoportokban az alábbi programok lesznek elérhetok:


 - OHU: ÁFA analitika kimutatás


 - OHU: Belföldi összesíto jelentés partnerenként


Az "OHU: ÁFA analitika kimutatás" funkcionális szempontból nem módosul, csak az ahhoz szükséges technikai módosítások kerülnek átvezetésre, hogy a kimutatás által összegyujtött adatok az "OHU: Belföldi összesíto jelentés partnerenként" kimutatás számára elérhetok legyenek.


Az újonnan megjeleno "OHU: Belföldi összesíto jelentés partnerenként" kimutatás a NAV 1365A-01-05-ös összesíto és a 1365M lapok partnerenkénti kitöltéséhez szükséges adatokat listázza, a tervek szerint Excel formátumban, az adatokat a bevallás által kért eFt-ra kerekítve. (A riport adatok Excel formátumban történo megjelenítéséhez elofeltétel az Oracle BI Publisher termék telepítése).


A lokalizációs csomagban korábban elérheto:


 - "OHU: Levonható ÁFA megosztási kimutatás" és a kapcsolódó


 - "OHU: ÁFA Fizeto pozíció bejegyzése"


programok nem kerülnek aktualizálásra, mivel használatuk korábbi adó törvény változások miatt már nem szükséges.


A 2013-ra vonatkozó ÁFA bevallások készítése során már az új "OHU: ÁFA analitika és összesíto jelentés 2013" kimutatáscsoportok futtatását javasoljuk, a korábbi ÁFA kimutatás csoportokat pedig használaton kívül kell helyezni.


A 2013-tól használandó új ÁFA csomag az Oracle Support szolgáltatásán keresztül érheto el. Ügyfeleink a My Oracle Support-on 1713-as termékkódra (EMEA Add-on Localizations) megnyitott hibajegyen (SR) bejelentésével jelezhetik igényüket a fentebb részletezett lokalizációs csomagra.

© Oracle Blogs or respective owner

Related posts about /E-Business Suite