Az érem másik oldala

Posted by peter.nagy on Oracle Blogs See other posts from Oracle Blogs or by peter.nagy
Published on Fri, 04 Mar 2011 16:24:37 +0200 Indexed on 2011/03/04 15:30 UTC
Read the original article Hit count: 317

Filed under:

Az Exalogic kapcsán, ha már valaki hallott róla, akkor leginkább a teljesítmény ugrik be. Mint normálisan majdnem minden szerver megoldás új verziójánál. Nos ez nyilvánvalóan nincs másképp itt sem, amire büszkék is lehetünk.

Ugyanakkor nagyon fontos tulajdonsága az Exalogicnak, hogy szinte azonnal hadrafogható. Ez persze már részben elérheto, mivel képesek vagyunk kész virtuális gépeket letölteni komplett telepítéssel. Persze ott még a vasra külön fel kell húzni a virtualizációs szoftvert. Na és itt jönnek a problémák. Bárki aki már látott, csinált, vagy végig nézte egy rendszerhez szükséges infrastruktúra felhúzását az tudja mirol beszélek. A telepítés, megfelelo verziók, szükséges patch-ek, hálózati eszközök bekötése. Aztán mindennek a konfigurálása. A legjobb esetben is napok, de inkább hetek kérdése mire üzemkész lenne. Az Exalogic esetében ez más, hiszen gyárilag összereszelték, a konfiguráció kialakítása gyakorlatilag néhány paraméter file és kész. De lássuk is, hogy mennyi ido onnan, hogy kibontottuk a dobozból.

Mindössze egy nap. A hab a tortán pedig a full stack upgrade. Nem külön minden egyes komponenst. Firmware-tol a WebLogic szerverig.

© Oracle Blogs or respective owner