Daily Archives

Articles indexed Friday December 7 2012

Page 1/16 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  | Next Page >

  • Mac OS X: pushing all traffic through a VMWare VM [closed]

    - by bj99
    I want to set up an Astaro (Sophos) UTM in a Virtual Machine. The Setup should be at the end the following: Cable Modem (one IP adress) | [Ethernet] Sophos UTM (running as VM [VMWare Fusion 5] on the MacMini) | [WIFI] Airport Express v2 (for sharing Local Network to wireless and wired clients) 1)| [WIFI] 2)| [Ethernet over Thunderbolt Ethernet Adapter]* Clients MacMini (Local File Server) *To have the Mini also protected behind the UTM So the setup process for the UTM works fine, but then the problems start: I just have one external IP (from my cable modem provider)== So if I put the VM in briged mode my Internet connection drops, because the MacMini also has its IP adress. If I put the VM to NAT mode the Mini itself is not protected by the UTM So: is there a way to hide the en0 interface(Ethernet) and the en1 interface (Wifi) from the MacMini, so that they not even appear in System Preferences Network section but are available to the VM? That way the Mini must connect to the en2 interface (Thunderbolt adapter) to make any Internet/LAN connection and I just use the given single IP from the Cable Modem. Thaks for any suggestions... Sebastian

    Read the article

  • Centos 6.3 vsftp unable to upload file to apache webserver

    - by user148648
    I am new to Centos, I did work with Sun Solaris and upload files to Apache web server before. I create an end user account and manage to ftp using command prompt to the server, error message is '226 Transfer Done (but failed to open directory). Content of my vsftpd.conf as below # Example config file /etc/vsftpd/vsftpd.conf # # The default compiled in settings are fairly paranoid. This sample file # loosens things up a bit, to make the ftp daemon more usable. # Please see vsftpd.conf.5 for all compiled in defaults. # # READ THIS: This example file is NOT an exhaustive list of vsftpd options. # Please read the vsftpd.conf.5 manual page to get a full idea of vsftpd's # capabilities. # # Allow anonymous FTP? (Beware - allowed by default if you comment this out). anonymous_enable=YES # ** may need to comment it back # # Uncomment this to allow local users to log in. local_enable=YES # # Uncomment this to enable any form of FTP write command. write_enable=YES # # Default umask for local users is 077. You may wish to change this to 022, # if your users expect that (022 is used by most other ftpd's) #local_umask=022 local_umask=077 # # Uncomment this to allow the anonymous FTP user to upload files. This only # has an effect if the above global write enable is activated. Also, you will # obviously need to create a directory writable by the FTP user. anon_upload_enable=YES # *** maybe to comment it back!!! # # Uncomment this if you want the anonymous FTP user to be able to create # new directories. anon_mkdir_write_enable=YES # ** may need to comment it back!!! # # Activate directory messages - messages given to remote users when they # go into a certain directory. dirmessage_enable=YES # # The target log file can be vsftpd_log_file or xferlog_file. # This depends on setting xferlog_std_format parameter xferlog_enable=YES # # Make sure PORT transfer connections originate from port 20 (ftp-data). connect_from_port_20=YES # # If you want, you can arrange for uploaded anonymous files to be owned by # a different user. Note! Using "root" for uploaded files is not # recommended! #chown_uploads=YES #chown_username=whoever # # The name of log file when xferlog_enable=YES and xferlog_std_format=YES # WARNING - changing this filename affects /etc/logrotate.d/vsftpd.log xferlog_file=/var/log/xferlog # # Switches between logging into vsftpd_log_file and xferlog_file files. # NO writes to vsftpd_log_file, YES to xferlog_file xferlog_std_format=YES # # You may change the default value for timing out an idle session. #idle_session_timeout=600 # # You may change the default value for timing out a data connection. #data_connection_timeout=120 # # It is recommended that you define on your system a unique user which the # ftp server can use as a totally isolated and unprivileged user. #nopriv_user=ftpsecure # # Enable this and the server will recognise asynchronous ABOR requests. Not # recommended for security (the code is non-trivial). Not enabling it, # however, may confuse older FTP clients. #async_abor_enable=YES # # By default the server will pretend to allow ASCII mode but in fact ignore # the request. Turn on the below options to have the server actually do ASCII # mangling on files when in ASCII mode. # Beware that on some FTP servers, ASCII support allows a denial of service # attack (DoS) via the command "SIZE /big/file" in ASCII mode. vsftpd # predicted this attack and has always been safe, reporting the size of the # raw file. # ASCII mangling is a horrible feature of the protocol. ascii_upload_enable=YES ascii_download_enable=YES # # You may fully customise the login banner string: ftpd_banner=Warning, only for authorize login. # # You may specify a file of disallowed anonymous e-mail addresses. Apparently # useful for combatting certain DoS attacks. #deny_email_enable=YES # (default follows) #banned_email_file=/etc/vsftpd/banned_emails # # You may specify an explicit list of local users to chroot() to their home # directory. If chroot_local_user is YES, then this list becomes a list of # users to NOT chroot(). chroot_local_user=YES chroot_list_enable=YES # (default follows) #chroot_list_file=/etc/vsftpd/chroot_list local_root=/var/www # # You may activate the "-R" option to the builtin ls. This is disabled by # default to avoid remote users being able to cause excessive I/O on large # sites. However, some broken FTP clients such as "ncftp" and "mirror" assume # the presence of the "-R" option, so there is a strong case for enabling it. ls_recurse_enable=YES # # When "listen" directive is enabled, vsftpd runs in standalone mode and # listens on IPv4 sockets. This directive cannot be used in conjunction # with the listen_ipv6 directive. listen=YES # # This directive enables listening on IPv6 sockets. To listen on IPv4 and IPv6 # sockets, you must run two copies of vsftpd with two configuration files. # Make sure, that one of the listen options is commented !! #listen_ipv6=YES pam_service_name=vsftpd userlist_enable=YES tcp_wrappers=YES

    Read the article

  • IKE2 VPN Server Certificate expired. How do I issue a new one

    - by Preet Sangha
    This is a completely new area for me. We are getting "13801: IKE Auth Credentials are unacceptable" messages when connecting to our VPN service on a small Windows 2008R2 domain. Doing a google search has lead me to investigate the Certificate Authority. I've looked in the Certificate Authority | Issued Certificates And the one for the VPN Reconnect is marked as expired since a couple of hours a ago. Can some one tell me what the step I need to take to regen/reissue a simillar cert please? FYI:The client certs are not expiring for a number of years so they are fine.

    Read the article

  • New Windows Server 2008 R2 WIMP running slower than Windows Server 2003

    - by starshine531
    We recently upgraded a WIMP server from Windows Server 2003 (32 bit) to Windows Server 2008 R2 (64 bit). The new server has significantly better hardware than the old server, yet many processes take much longer than the old box. We have a rather complex web application process that normally takes about 7 seconds on the old box, but on the new one it takes 11-12 seconds. That's down from 15.5 seconds it took before I disabled IPV6. This process involves some queries (some of them involve transactions with maybe 3 queries between the start and commit) and creating and emailing some pdfs. Windows updates are current with a more or less fresh machine. This happens consistently even when we have almost no traffic on the site and memory and cpu aren't being hard pressed at all. The only differences between the servers other than the OS and hardware: 1) When available, we used 64 bit versions of programs 2) The new server uses MySQL 5.5 rather than MySQL 5.1 (I did run the mysql_upgrade program and we use InnoDB for the engine) 3) The new server uses PHP Version 5.3.18 rather than PHP Version 5.3.1 4) With the new OS came IIS7 rather than IIS6 of course. What could be causing better hardware to run so much slower? Let me know if you need more details. Thank you.

    Read the article

  • How can I poll different aws sqs in the same process?

    - by Luccas
    What is the right way to poll from differents AWS SQS in the same process? Suppose I have a ruby script: listen_queues.rb and run it. Should I need to create threads to wrap each SQS poll or start sub processes? t1 = Thread.new do queue1.poll do |msg| .... end t2 = Thread.new do queue2.poll do |msg| .... end t2.join I tried this code, but the poll is not receiving any of the messages available. When I run only one of them (t1 or t2), it works. But I need the 2 running. What is going on? Thanks!!

    Read the article

  • nginx proxy_pass POST 404 errors

    - by Scott
    I have nginx proxying to an app server, with the following configuration: location /app/ { # send to app server without the /app qualifier rewrite /app/(.*)$ /$1 break; proxy_set_header Host $http_host; proxy_pass http://localhost:9001; proxy_redirect http://localhost:9001 http://localhost:9000; } Any request for /app goes to :9001, whereas the default site is hosted on :9000. GET requests work fine. But whenever I submit a POST request to /app/any/post/url it results in a 404 error. Hitting the url directly in the browser via GET /app/any/post/url hits the app server as expected. I found online other people with similar problems and added proxy_set_header Host $http_host; but this hasn't resolved my issue. Any insights are appreciated. Thanks. Full config below: server { listen 9000; ## listen for ipv4; this line is default and implied #listen [::]:80 default_server ipv6only=on; ## listen for ipv6 root /home/scott/src/ph-dox/html; # root ../html; TODO: how to do relative paths? index index.html index.htm; # Make site accessible from http://localhost/ server_name localhost; location / { # First attempt to serve request as file, then # as directory, then fall back to displaying a 404. try_files $uri $uri/ /index.html; # Uncomment to enable naxsi on this location # include /etc/nginx/naxsi.rules } location /app/ { # rewrite here sends to app server without the /app qualifier rewrite /app/(.*)$ /$1 break; proxy_set_header Host $http_host; proxy_pass http://localhost:9001; proxy_redirect http://localhost:9001 http://localhost:9000; } location /doc/ { alias /usr/share/doc/; autoindex on; allow 127.0.0.1; allow ::1; deny all; } }

    Read the article

  • Mail won't start up after migration to Mountain Lion Server

    - by Meltemi
    I'm not sure where to start. Our hard disk died on server running 10.6.8. Installed new disk. Followed Apple's migration instructions to 10.8.2. All services are operational except Mail. /var/log/mail.log Dec 6 17:52:17 [email protected] postfix/master[10370]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:52:27 [email protected] postfix/master[10374]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:52:37 [email protected] postfix/master[10376]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:52:47 [email protected] postfix/master[10380]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:52:57 [email protected] postfix/master[10382]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:53:07 [email protected] postfix/master[10392]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:53:17 [email protected] postfix/master[10394]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:53:27 [email protected] postfix/master[10398]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:53:38 [email protected] postfix/master[10400]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:53:48 [email protected] postfix/master[10404]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:53:58 [email protected] postfix/master[10411]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied Dec 6 17:54:08 [email protected] postfix/master[10421]: fatal: bind: private/smtp: Permission denied

    Read the article

  • What FTP clients securely handle FTP/TLS where the server has a self-signed cert?

    - by billpg
    I'm trying to connect to an FTP server that uses TLS on port 990. Unfortunately, the server uses a self-signed cert. What FTP clients for Windows handle this type of connection securely, such that I can securely verify the cert before continuing with the connection and logging in? (The server admin has supplied me with the expected certificate thumbprint to look for.) As an example of doing it wrongly, Core FTP LE 2.2 presents a dialog with basic information about the cert presented, inviting me to accept-once, accept-always or cancel. The dialog does not include the cert's hash/thumbprint and without that thumprint, I can't verify if the cert I'm being presented is the right one.

    Read the article

  • How do i use storage spaces?

    - by Lucas
    I am planning on building a new windows 2012 server for a client and I have no experience in doing so. I have built many linux servers for them and setting up software raid during the install is a trivial matter. I have been unable to confirm that the windows 2012 install process has an analogous process for setting up Storage Spaces during the install. Can Storage Spaces be used as an installation target (configured during setup?) Is it capable of mirror+stripe (RAID10)? We have not ordered the hardware yet, so I'm looking for clarification.

    Read the article

  • Apache directive for authenticated users?

    - by Alex Leach
    Using Apache 2.2, I would like to use mod_rewrite to redirect un-authenticated users to use https, if they are on http.. Is there a directive or condition one can test for whether a user is (not) authenticated? For example, I could have set up the restricted /foo location on my server:- <Location "/foo/"> Order deny,allow # Deny everyone, until authenticated... Deny from all # Authentication mechanism AuthType Basic AuthName "Members only" # AuthBasicProvider ... # ... Other authentication stuff here. # Users must be valid. Require valid-user # Logged-in users authorised to view child URLs: Satisfy any # If not SSL, respond with HTTP-redirect RewriteCond ${HTTPS} off RewriteRule /foo/?(.*)$ https://${SERVER_NAME}/foo/$2 [R=301,L] # SSL enforcement. SSLOptions FakeBasicAuth StrictRequire SSLRequireSSL SSLRequire %{SSL_CIPHER_USEKEYSIZE} >= 128 </Location> The problem here is that every file, in every subfolder, will be encrypted. This is quite unnecessary, but I see no reason to disallow it. What I would like is the RewriteRule to only be triggered during authentication. If a user is already authorised to view a folder, then I don't want the RewriteRule to be triggered. Is this possible? EDIT: I am not using any front-end HTML here. This is only using Apache's built-in directory browsing interface and its in-built authentication mechanisms. My <Directory> config is: <Directory ~ "/foo/"> Order allow,deny Allow from all AllowOverride None Options +Indexes +FollowSymLinks +Includes +MultiViews IndexOptions +FancyIndexing IndexOptions +XHTML IndexOptions NameWidth=* IndexOptions +TrackModified IndexOptions +SuppressHTMLPreamble IndexOptions +FoldersFirst IndexOptions +IgnoreCase IndexOptions Type=text/html </Directory>

    Read the article

  • Cannot get mod_rewrite to work on Mac OSX Mountain Lion

    - by Joel Joel Binks
    I have tried everything I can think of and it still doesn't work. I am trying to get the example code from Larry Ullman's Advanced PHP book to work. His instructions were a bit lacking so I had to do some research. Here is what I have configured: username.conf <Directory "/Users/me/Sites/"> Options Indexes MultiViews FollowSymLinks AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> httpd.conf LoadModule rewrite_module libexec/apache2/mod_rewrite.so DocumentRoot "/Users/me/Sites" <Directory /> Options Indexes MultiViews FollowSymLinks AllowOverride All Order deny,allow Allow from all </Directory> <Directory "Users/me/Sites"> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> .htaccess <IfModule mod_rewrite.so> RewriteEngine on RewriteBase /phplearning/ADVANCED/ch02/ # Redirect certain paths to index.php: RewriteRule ^(about|contact|this|that|search)/?$ index.php?p=$1 RewriteLog "/var/log/apache/rewrite.log" RewriteLogLevel 2 </IfModule> Nothing has worked and it won't even log to the rewrite.log file. What have I done wrong? FYI even when I set up an extremely simple rule or use the root as the rewrite base, it still fails. I have also verified the mod_rewrite module is running. I am really angry.

    Read the article

  • iptables: How to read this OPT string?

    - by alex
    I have a simple INPUT rule for iptables that logs any new connections to a logfile. --log-tcp-options and --log-ip-options flags are both set and I get the appropriate OPT output. One line of my log looks something like this: Nov 29 17:00:00 IN=venet0 OUT= MAC= SRC=x.x.x.x DST=x.x.x.x LEN=64 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=53 ID=37898 DF PROTO=TCP SPT=57755 DPT=8888 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0 OPT (0204057D010303010101080A3E521D4D0000000004020000) I would like to understand how to interpret the OPT string (bold). Is there some documentation available on what it actually means? How could I make it human-readable?

    Read the article

  • HAProxy with 'backup' failure

    - by A.RG
    I have a simple configuration of 2 MySQL being load balanced by HAProxy. For an unfortunate reason I need to use them in Passive\Active mode. So I thought I'd configure one DB as 'backup' and go to sleep. But I was wrong. Whenever I add the 'backup' to the server line HAProxy throws a communication link error (essentially saying 'no DB available" (with the 'backup' it works great). It just doesnt consider that server as a valid option any more... I have tried this configuration: listen mysql 10.0.0.109:3307 mode tcp balance roundrobin option httpchk server db01 10.0.0.236:3306 server db02 10.0.0.68:3306 backup and also this configuration: frontend mysql_proxy bind 10.0.0.109:3307 default_backend mysql backend mysql mode tcp balance roundrobin option httpchk server db01 10.0.0.236:3306 server db02 10.0.0.68:3306 backup Nothing worked! Can anyone point me in the right direction? Thanks

    Read the article

  • Odd behavior on Shift-{Esc,Fx}

    - by ??????? ???????????
    Sometimes, when changing between the modes in Vim, I forget to take my finger off the Shift key. This innocent mistake is probably part of the luggage carried over from other terminals, but I have never seen my input treated this way. After changing from command mode to input mode, if I hit the Esc key while the Shift key is down, Vim will display <9b (Control Sequence Introducer) instead of switching to the command mode. At least two work-arounds to this intended behavior are available on the mintty site (faq, issue). " Avoiding escape timeout issues in vim :let &t_ti.="\e[?7727h" :let &t_te.="\e[?7727l" :noremap <EscO[ <Esc :noremap! <EscO[ <Esc " Remap escape :imap <special <CSI <ESC My question is about the syntax and the meaning of the first solution. From the looks of it, it seems like t_ti is being assigned a literal value, but I'm not sure why the "c address-of" operator is required. I'm also not sure why there are two noremap statements.

    Read the article

  • Bug: Weird symbol in pdf generated from Indesign CS3

    - by Joe Yau Pong
    I recently encountered a weird bug in Adobe Acrobat. I generated a PDF from Indesign and some weird symbols in "Build relationships" appear out of no where. http://i.stack.imgur.com/FrIII.jpg Here is the image When I copy the words from PDF viewer and back to notepad, the words are correct: "Build relationshiops" Here are the my configurations: Mac OS 10.4 Indesign CS3 Acrobat 9 Pro I'm going to update my software to CS6 soon, but what seems to be the problem here? Any suggestion. Thanks very much to answer in advanced.

    Read the article

  • Quickest way to run IISRESET as administrator

    - by Chris Adams
    Trying to optimize my day here, making do with IIS... When executing IISRESET from the Run dialog or from cmd.exe, I get an access denied error. So executing IISRESET gets annoying - involving both mouse and keyboard: Start - Run - cmd (right-click, Run as Administrator) Agree to the UAC dialog Type iisreset, hit enter I'm looking to be able to run IISRESET as quickly as possible. Ideally I could just go Start - Run - iisreset - Enter, and the UAC prompt would pop up. I tried to enable "Run this program as an Administrator" but it was greyed out, even when I opened the properties dialog as NT AUTHORITY\SYSTEM. Thinking of making a Visual Studio macro and a toolbar button; anyone got any other ideas?

    Read the article

  • Reinstallation version Windows 7?

    - by DWBrayton
    I ordered a Windows 7 Home Premium 32bit os online and just received a DVD & Key Code sticker. The DVD label shows it to be a reinstallation DVD, Windows 7 Home Premium 32-bit Dell branded and states that the DVD is only to be used to reinstall the OS on a Dell PC. I built this PC & it previously has had XP Pro installed for the last several years. A couple of weeks ago I had a problem with some Malware & made the mistake of attempting to reinstall the XP Pro only to find out that MS has locked out my key, the same one I have been using on this built PC for the last 3 years. The previous PC was built by a local PC builder & I just reinstalled the OS on the new system. Should I send this Win7 DVD back to where I bought it, or can I use it? What a mess, Thanks DWB

    Read the article

  • Updating drivers on a Lenovo T410

    - by dcd018
    I have a few question regarding updating the drivers on my Lenovo T410. I have Windows 7 Ultimate 64 bit installed with a 32 bit(X86) sub directory. I'm not that familiar with updating drivers on 64bit Windows so I'm wondering if I should install both 32/64 bit driver versions instead of just 64 bit. Another question I have is Lenovo specific. On the support page for my device, there is a list of Windows updates available dating back to 2009, however I do have ThinkVantage update manager installed and it checks for Windows updates weekly. Should I install all of the Windows specific updates, or can I rely on update manager? My last question is if I should install the drivers for the T410 in any specific order? Any help is much appreciated as I haven't been able to find answers to these specific questions here, or by googling. Thanks in advance

    Read the article

  • rsync command deletion error "IO error encountered -- skipping file deletion"

    - by Jam88
    I use rsync command to take backup of files from one of my ubuntu server to another ubuntu machine. Backup server trigger a script that use rysnc command. Here is the command I use rsync -rltvh --partial --stats --exclude=.beagle/ --exclude=.* --delete-after [email protected]_server:/home/ /home/live_server_backup/home /tmp/logfile.log 2&1 live_server is ssh-able without password. So it works. Now problem is with --delete-after option After all file synced .At the end I can see deletion procedure skipped.logfile error is like IO error encountered -- skipping file deletion When i tried to find log there were some error while file sync rsync: send_files failed to open "/home/xyz/Desktop/PPT_session_1_context.pdf": Permission denied (13) So my understanding is as rsync could not read all the files from target for safety reason it is skipping the file deletion. Is there any way to make --delete-after work even if there is some permission error? I do not want to use force deletion as it will be dangerous in some situation.

    Read the article

  • why lynx browser sometimes can open a page that normal browser can not

    - by Salvador Dali
    I found a really interesting peculiarity of Lynx while trying to write an application using bitcoin. The problem is that although the bitcoin site does not always open with modern browsers like Google Chrome or Firefox, it always opens using the Lynx browser. The same peculiarity appears with some other web-sites. I was wondering what the reason could be for this but was not able to come up with any. Any ideas, or this is just coincidence?

    Read the article

  • free open-source linux screenshot & ocr tool

    - by Gryllida
    I'm looking for a tool which would be able to capture a screen region, pass it to OCR and put the result into clipboard. "import ppm:- | gocr -i - | xclip -selection c" works, but gocr is unreliable: simple text on a webpage has errors. It is a clear font but the OCR tool always misses "r" and replaces it with underscore. "import ppm:- | ocrad -i - | xclip -selection c" says "ocrad: maxval 255 in ppm "P6" file." tesseract needs an image file and does not accept piping input to it. xfce4-screenshooter does not do OCR. ABBYY Screenshot Reader is proprietary. tessnet2 is freeware running on a proprietary platform. Google Docs can OCR screenshots in a batch. But my data is confidential and better not put online. Graphical interface solutions would be acceptable for this question, too. There is a number of existing SuperUser questions about OCR. They fall in several categories. Questions just about OCR without the "screenshot taking" part. Open Source OCR for linux Free OCR for Arabic text Looking for recommendations on OCR problem - tabular numeric data Which has better OCR applications: Ubuntu, or Mac/iPad, or Windows? How can I preform OCR from the command line? OCR solution on linux machine from command line (duplicate) Free OCR software OCR for Sanskrit ( OR devanagari) Copy image and paste to OCR (windows) File processing OCR instead of screenshot. Online OCR website for processing an entire pdf file at one time? Practical OCR solution for converting a large book to a digital format? How to extract text with OCR from a PDF on Linux? Batch-OCR many PDFs OCR Image based PDF Copy image and paste to OCR Extract OCR text from Evernote OCR in Word 2013 Replace (OCR) garbled text in PDF? Process files prior to running OCR. How can I make OCR recognize my documents' text better? Tesseract OCR recognition bilingual document. mistakes tolerance level setup OCR for low quality images How do I get the best quality screenshot for OCR (Optical Character Recognition) and what tool would be the best for screenshots? OCR training. Training Tesseract-OCR for english language fonts None of them answer this question.

    Read the article

  • Format as NTFS without Journal

    - by palswim
    I have a flash drive that I'd like to format for use in Windows. I would like support for symbolic links, so I can't use FAT/FAT32/exFAT. I would prefer to use the ext4 filesystem and disable journaling, with the Ext2Fsd filesystem driver, but have (so far) found that I can't make soft links across filesystems that Windows will read, Ext2Fsd has an annoying bug about always mounting partitions as read-only and has problems resuming from sleep, and some programs have problems writing to the partition even after manually configuring Ext2Fsd to allow writes. So, I would like to use NTFS for the flash drive, but disable the journaling feature (causes extra writes), if possible. How can I do this?

    Read the article

  • Why do I need to set up Autologon values in registry twice in before it works and can I fix this?

    - by jJack
    Background: As part an automated testing suite I am building, I need to set up Autologon on my virtual machines 'on demand'. By on demand, I mean that I don't want to necessarily pre-configure my VM or any snapshot to have Autologon set up already, for security reasons and also a huge business case. My solution so far: I'm copying a script to the guest machine and then using Sysinternals PsExec to execute it. The script is: reg add "hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v DefaultUserName /t REG_SZ /d myusername reg add "hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v DefaultPassword /t REG_SZ /d myfakepassword reg add "hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v DefaultDomainName /t REG_SZ /d mydomain reg add "hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v ForceAutoLogon /t REG_SZ /d 1 reg add "hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v AutoAdminLogon /t REG_SZ /d 1 reg add "hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\AutoLogonChecked" /f /ve /d 1 Note: I don't believe AutoLogonChecked is required for machines post Windows 2000 but I'm doing it just in case for now. Maybe ForceAutoLogon isn't either, not sure yet. The Problem: I see PsExec executes this properly and all the values are in the registry, however when I restart the machine, the user isn't automatically logged on...When I run this a second time then restart the machine, the user is finally logged on. A diff between the registry states shows that the first time I run this, it is missing both the "1" for AutoAdminLogon, and also the DefaultPassword key. The second time I execute it, these values are correctly intact as I intended. So, what is going on here? Is this expected? This post claims in the end that it really all just works (the problem was that a logoff script was setting off the values). Doesn't seem to work for me however. Note this seems unique to Windows 7, does not occur in Windows XP Also note that you don't need PsExec to recreate the issue - just modify the registry yourself EDIT/update: Login interactively and run script (so, not executing it remotely), logging off automatically logs me back in (so, it works) remotely execute the script in guest when I'm interactively logged in, logging off automatically logs me back in (so, it works) remotely execute the script in guest when with non-interactive session if I log in afterwards (so, interactive now) then back off, it logs me back in (so, it then works) EDIT/update 2: This only occurs for Win7x86, Win7x64, Win8x64. This does not occur for Windows XP

    Read the article

  • Why does 1080p through a VGA cable fit my HDTV but is oversized when through an HDMI cable?

    - by GraemeF
    I have put together a new PC with a XFX GeForce GTX 260 graphics card and have it connected to my HDTV. First, I used an old VGA cable with a DVI to VGA adapter and plugged it in to my HDTV's VGA port. Running at 1920x1080 it fit the screen perfectly. Now, to avoid running another cable across the room, I have connected it with a DVI to HDMI cable to my TV's HDMI port, and the desktop at 1920x1080 is cropped by the edge of the screen. I have "fixed" the cropping by using NVIDIA's "Adjust desktop size and position" tool, which created a screen resolution of 1814x1022 to fit the screen, but this is no longer the TV's native resolution and confuses some software (e.g. WoW). Why does VGA work as expected, but HDMI is scaled up? Can it be avoided?

    Read the article

  • DIY Sunrise Alarm Clock Sports a Polished Build and Perfect Time Keeping

    - by Jason Fitzpatrick
    We’ve seen our fair share of sunrise simulators, but by far this one is the most polished build–everything from the atomic clock circuit to the LEDs are all packed cleanly in a frosted acrylic case. Renaud Schleck, the tinker behind the build, describes the guts: This is an alarm clock simulating the sunrise, which means that a few minutes before the alarm goes off, it shines some light whose brightness increases over time. The alarm clock is built around a MSP430G2553 microcontroller compatible with the MSP430 Launchpad from Texas Instrument. It features a DCF77 module which sets the clock automatically through radio waves. How to Factory Reset Your Android Phone or Tablet When It Won’t Boot Our Geek Trivia App for Windows 8 is Now Available Everywhere How To Boot Your Android Phone or Tablet Into Safe Mode

    Read the article

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  | Next Page >