Boot Problem in Asus EEE PC 1015CX

Posted by Sâmrat VikrãmAdityá on Ask Ubuntu See other posts from Ask Ubuntu or by Sâmrat VikrãmAdityá
Published on 2012-11-11T04:36:42Z Indexed on 2012/11/11 5:23 UTC
Read the original article Hit count: 295

Filed under:
|

I am a newbie to Linux world, although I have previously worked on Ubuntu 11.04 for daily use (Net Access and simple recordings using Audacity). I am not sure, at what level I stand as a newbie.

I bought this Asus Eee PC two days back. The model is Asus 1015CX. See the specs here http://www.flipkart.com/asus-1015cx-blk011w-laptop-2nd-gen-atom-dual-core-1gb-320gb-linux/p/itmd8qu4quzu8srr .

I created a live USB to install 12.10. The usb booted fine. When I clicked "Try Ubuntu" option, it showed me a black screen with a cursor blinking. I waited for 15 minutes and had to restart using the power button. On clicking the "Install Ubuntu" button, the install process went seamlessly. [I have a Windows7 installed on one of the partitions]. i installed it alongside previous windows installation.

The system was then rebooted for the first time. It showed the GRUB menu and I selected the first option Ubuntu. After showing the splash screen for a second, it began showing various messages on a black screen and then it struck on "Stopping Save kernel state message". I had to force shut the system using power button. Sometimes it just gives a blank screen with a cursor blinking and on pressing power button, some messages stating that acpid is doing something and stopping services pops up and the system shuts down.

I tried booting with "nomodeset" and other parameters as directed in solution to previous such problems on forums. Also Ctrl+Alt+F1,F2,F3,F4,F5,F6..F12 is not doing anything for me anywhere. At installation, I checked Login automatically option. On booting into recovery several options comes up. Clicking resume just gives me a blank screen with cursor blinking. on dropping to root shell and remounting filesystem as RW, I am able to supply some command that worked for others.

  • startx --> Several messages comes up with last one stating Fatal error: No screen found
  • sudo service lightdm start --> Gives a blank screen with a cursor blinking
  • lspci | grep VGA --> Shows some Intel Integrated Graphic... something I don't remember
  • I had reconfigured xserver-xorg, lightdm, reinstalled ubuntu-desktop, unity.

What should I do..?? Will going back to 11.04 work..?? Or I should leave all hopes of running Ubuntu on my netbook. Please help.

© Ask Ubuntu or respective owner

Related posts about boot

Related posts about asus